Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι μάσκες πέφτουν - οι κουκούλες ξαναμπαίνουν


Πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά η ανακοίνωση – απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ΝΔ –με τους δύο συνεταίρους της στην εξουσία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να σιωπούν ουσιαστικά- εξέδωσε μία εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση υιοθετώντας για ακόμα μία φορά το δόγμα των δύο άκρων και ταυτίζοντας πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους, κάνοντας μάλιστα, αναφορά ακόμα και στους νεκρούς της Marfin!

Είναι σαφές πια ποιος βάζει το φυτίλι και ποιος κρατάει και τα σπίρτα. Υιοθετώντας για ακόμα μία φορά προβοκατόρικες τακτικές η ΝΔ προσπαθεί εκ των προτέρων να αποδώσει κατηγορίες στους πολιτικούς αντιπάλους της για επεισόδια που δεν έχουν γίνει, αλλά θέτει ως δεδομένα. 

Μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο;

Οι σαφείς στόχοι δύο: τρομοκράτηση των πολιτών και συκοφάντηση του αντιπάλου με πόλεμο λάσπης.

Τακτική που ακολουθείται από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της τρόικας εσωτερικού εναντίον απεργών, συνδικαλιστών, διαδηλωτών, διαμαρτυρόμενων και ολόκληρης της αριστεράς, αλλά και των πρώην «δικών της» παιδιών, που αποχώρησαν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συγγρού έχει ως εξής:

“Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει”.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λιτά:

“Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού”.

Η Νεολαία, όμως, του κόμματος απάντησε αναλυτικότερα:

“Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του. Οι βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσής τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν.

ΥΓ. Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση”.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής διαμαρτυρόμενη για την ανακοίνωση και την άρνηση της ΝΔ να την αποσύρει και να καταδικάσει τους υπεύθυνους για τη σύνταξή της.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης δήλωσε σχετικά:

“Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος και την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους για την έκδοσή της. Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας”.

Η επίθεση δεν σταμάτησε, όμως, στην ανακοίνωση.

Βουλευτές της ΝΔ συμπλήρωσαν το σκηνικό της πρωτοφανούς επίθεσης με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή. «Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου