Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ακροδεξιά τρομοκρατία ΠΟΠ

ΠΟΠ... Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης...


Αυτό τον όρο θα μπορούσαμε να δώσουμε στην ακροδεξιά τρομοκρατία που κλιμακώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης και, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε.

Μπορεί η κυβέρνηση και τα όργανά της να πασχίζουν να χρεώσουν την τρομοκρατία στον αριστερό και δη στον ακροαριστερό χώρο, όμως, τα γεγονότα την διαψεύδουν.

Ας δούμε μερικές, τις χαρακτηριστικότερες, επιθέσεις ακροδεξιών τρομοκρατών τα τελευταία τέσσερα χρόνια...


18 Δεκεμβρίου 2008: Μαθητές που βρίσκονταν έξω από το κατειλημμένο 1ο Λύκειο Περιστερίου δέχτηκαν  πυροβολισμούς και ξαφνικά το χέρι ενός μαθητή γέμισε αίματα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε.

Η Καθημερινή τότε έγραφε για το περιστατικό…

Μαθητής στο χειρουργείο με σφαίρα στο χέρι
Ο πατέρας του ανήλικου κάνει λόγο για πυροβόλο όπλο, ενώ η αστυνομία για αεροβόλο.
Μαθητής της β' λυκείου του 1ου Λυκείου Περιστερίου χειρουργήθηκε καθώς δέχθηκε σφαίρα στον καρπό του δεξιού χεριού του, την Τετάρτη όταν βρισκόταν με συμμαθητές του χθες το βράδυ στον πεζόδρομο Δωδεκανήσου και Εθν. Αντίστασης.
Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, Κώστα Παπλωματά που μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 η σφαίρα είναι από πυροβόλο όπλο. Αντίθετα, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας πρόκειται για «χτύπημα» από αεροβόλο όπλο.
Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο υφυπουργός κ. Λυκουρέτζος τόνισε ότι στήνεται «σκηνικό από κάποιους που επιθυμούν την ένταση».
«Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια των μαθητών μας» δήλωσε ο λυκειάρχης του σχολείου.
Καταγγέλλει την επίθεση το ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίθεση κατά του μαθητή εξέδωσε το ΚΚΕ, όπου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση αγνώστων κατά ομάδας μαθητών στο Περιστέρι που μετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις, ενώ τονίζει πως ο μαθητής είναι μέλος του 15μελούς συμβουλίου και γιος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.
«Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας» και «η δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του, θα βρει την άμεση απάντηση, με την ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

24 Φεβρουαρίου 2009: Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια
Το βράδυ της 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή  εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ,  και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο.
«Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται  μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου.
Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Δικτύου.

1η Νοεμβρίου 2010:  Απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 1ης Νοεμβρίου 2010, σε χώρο που χρησιμοποιείται από μουσουλμάνους μετανάστες ως χώρος προσευχής, από ακροδεξιά στοιχεία, όπως έδειξαν τα συνθήματα που έγραψαν οι δράστες στους τοίχους, τους οποίους και γέμισαν με αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα, οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν μέσα στο αυτοσχέδιο τζαμί και 40 μετανάστες από το Μπαγκλαντές.
«Αφού κλείδωσαν 40 άτομα μέσα στο τζαμί, τους έριξαν πετρέλαιο κι έβαλαν φωτιά. Το τραγικό είναι πως οι εγκλωβισμένοι μας είπαν ότι υπήρχαν παρόντες αστυνομικοί» δήλωσε τότε ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.

24 Μαϊου 2011: Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στην Καλλιθέα, όπου έμεναν άνθρωποι, σημειώθηκε τα ξημερώματα. Άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του χώρου και πέταξαν μέσα εύφλεκτο υγρό, στο οποίο έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Η φωτιά δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων που έμεναν στο τζαμί, οι οποίοι ξύπνησαν από το θόρυβο και έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες.
 
1η Σεπτεμβρίου 2011: εμπρησμός σε χώρο θρησκευτικής λατρείας των μουσουλμάνων στην οδό Αρετής 45 και Σερίφου στα σύνορα Ιλίου και Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με καταγγελίες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, μετά τις επιθέσεις με σιδερολοστούς και τα μαχαιρώματα που σημειώθηκαν εναντίον αλλοδαπών στην περιοχή, το πρωί εκείνης της ημέρας άγνωστοι έριξαν έξι μπουκάλια βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο τζαμί.

31 Αυγούστου 2012: Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εκρήγνυται στα χέρια 33χρονου, ενώ βρισκόταν στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης. Ο επίδοξος εμπρηστής, είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα με αποτέλεσμα να μην αντέξει, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και να αφήσει την τελευταία του πνοή δέκα ημέρες μετά το συμβάν.
Το θύμα μιας υπό εξέλιξη ενέργειας με ακαθόριστο στόχο, φέρεται ότι αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την αστυνομία. Στον ίδιο πολιτικό χώρο ανήκε και ο συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο συναδέλφων τους από την Αθήνα, βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες! Ο συνεργός, παρόλα αυτά, αφέθηκε ελεύθερος.


Διαβάστε και ένα ενδιαφέρον ιστορικό της ακροδεξιάς τρομοκρατίας παγκοσμίως εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου