Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αμ’ έπος αμ’ Μέργος


Δηλαδή, τι είπε ο γ. γ. του υπουργείου Οικονομικών, ο καλοντυμένος, καλοχτενισμένος και καθώς πρέπει κ. Γιώργος Μέργος και παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους;
Και, μήπως, το είπε εν τη ρύμη του λόγου; Του ξέφυγε του αδαούς στελέχους;
Μα, μόλις μισό 24ωρο μετά ήλθε ο ίδιος ο κ. Ολι Ρεν να τον επιβεβαιώσει και να πιστοποιήσει τα συμφωνηθέντα και υπογεγραμμένα από όλους τους συμμετέχοντες στη συγκυβέρνηση.
Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Πουπάκη τόνισε ότι «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο τα ξεκαθαρίζει όλα:
 «Από το πρώτο τρίμηνο του 2014 η κυβέρνηση θα αναθεωρεί το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Τέλος, μην ξεχνάμε ότι από τον Απρίλιο του 2013, η κυβέρνηση θα μπορεί να παρεμβαίνει στη διακύμανση του κατώτατου μισθού, νομοθετώντας η ίδια και καταργώντας οριστικά πια κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης (αλλά, ακόμα και ατομικής).
Όπως και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες δηλώσεις του κ. Τόμσεν περιείχαν αναφορές στους κατώτατους μισθούς Βουλγαρίας, Ρουμανίας και λοιπών θυμάτων της πολιτικής άγριας λιτότητας.
Ο  Γιώργος Μέργος, απλώς έπαιξε το ρόλο του λαγού και έδωσε το σύνθημα.
Οπότε…
Αμ’ έπος αμ’ Μέργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου