Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι... υπεράνω βουλευτές και τα γεννητικά τους όργανα


Το επεισόδιο της Παρασκευής 22/2/2013 με το βουλευτή Τρικάλων της ΔΗΜ.ΑΡ, Γιώργο Κυρίτση, ήταν ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των προκλητικών επεισοδίων και δηλώσεων βουλευτών της τρικομματικής κυβέρνησης.
Εχουν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, το "ξέσπασμα" του βουλευτή της ΝΔ, κ. Ταμήλου (συμπτωματικά από την ίδια περιφέρεια) και το επεισόδιο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος λίγο έλειψε να δει τα γεννητικά όργανα του προέδρου της Βουλής από κοντά.
Ομως, το επεισόδιο του Γιώργου Κυρίτση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ΔΕΚΑ Τρικάλων για τις Κοινωνικές Δομές είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που διέπει τους βουλευτές και τα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων για να υποστηρίξουν την πολιτική τους.
Οι περισσότεροι ή σχεδόν όλοι, έμειναν στη φράση του βουλευτή "θα πάρετε τα τέτοια μου", η οποία, βεβαίως, προσθέτει στη βαρύτητα του ανδρισμού όσων μας κυβερνούν, αλλά αγνόησαν ή παρέβλεψαν τη φράση "για σένα είμαι εδώ, θα μπορούσα να μην έχω έρθει".
Με τη φράση αυτή ο βουλευτής θέτει εαυτόν υπεράνω οποιουδήποτε πολίτη και αφαιρεί εν μέρει το δικαίωμα του ψηφοφόρου της περιφέρειάς του να τον ελέγξει. Ακόμα περισσότερο, όμως, δείχνει να πιστεύει πως η παρουσία του σε όποια κοινωνική εκδήλωση γίνεται εν είδη χάρης προς τους συμπολίτες του.


Θυμίζουμε ότι, ο ίδιος βουλευτής και ηθοποιός, το Νοέμβριο του 2012 είχε άλλο ένα "θερμό" επεισόδιο στην περιφέρειά του όταν απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Τ. Δ. Μεσοχώρας κ. Γιώργο Χονδρό και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου και του φράγματος Μεσοχώρας, είχε φωνάξει... αγανακτισμένος "Δεν έχετε βαρεθεί μ' αυτές τις μαλακίες;".


Φαίνεται ότι, η επαφή με τους ανθρώπους της περιφέρειάς του ενοχλεί ιδιαίτερα τον... κοσμοπολίτη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου