Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μην πέφτεις απ’ τα σύννεφα


Αν η φράση «πέφτω απ’ τα σύννεφα» ήταν κυριολεκτική τότε η χώρα θα βίωνε μία νέα γενοκτονία. Ειδικά, σήμερα, τα θύματα θα ήταν δεκάδες χιλιάδες. Γιατί, δεκάδες χιλιάδες είναι οι έλληνες που συνωστίζονται σε κάποια αδύναμα, αραιά ανοιξιάτικα συννεφάκια για να πέσουν από αυτά στο ελληνικό έδαφος.
Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Metron Analysis για την εφημερίδα Ελευθεροτυπία οι αιθεροβάμονες έλληνες είδαν τους 3 στους 10 ερωτώμενους για το «πότε ήταν καλύτερα, σήμερα ή στην επταετία της δικτατορίας» να απαντούν ελαφρά τη καρδία και ασθενή τη μνήμη ίσως, ότι ήταν καλύτερα στην επταετία 1967-1974.
Έτρεξαν, λοιπόν, στο πρώτο ελεύθερο σύννεφο για να υλοποιήσουν την ελεύθερη πτώση τους στην πραγματικότητα.
Είχαν λησμονήσει ότι εδώ και τρία χρόνια η οργάνωση που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή έχει πείσει ήδη τον 1 και πλέον στους 10 ότι αποτελεί την καταλληλότερη λύση για την απαλλαγή από το μνημόνιο και, σίγουρα, για την απαλλαγή από τους μετανάστες. 
Είχαν κλείσει σε χρονοντούλαπο τη μνήμη της πρώτης δεξιάς του Καραμανλή και της μετέπειτα του Μητσοτάκη. Όπου, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της ΝΔ δήλωνε φιλοβασιλική ή φιλοχουντική, αφού τότε δεν υπήρχε ακροδεξιά παράταξη να τους ενσωματώσει ή να τους δελεάσει. Η Εθνική Παράταξη έμοιαζε καρικατούρα. Κι οι διαδηλωτές από τότε έπεφταν νεκροί.
Έχουν αγνοήσει το γεγονός ότι τα τρία πτρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη –Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης- είναι ήδη στις τάξεις της ΝΔ με τους δύο πρώτους να έχουν αναλάβει και πρωταγωνιστικό ρόλο.
Διέγραψαν, πλήρως, από τη μνήμη τους –αν είχαν καταγραφεί και ποτέ- τα αλλεπάλληλα κρούσματα βασανισμών και διώξεων πολιτών που  άλλο δεν κάνουν από το να διεκδικούν το δίκιο τους.
Αδιαφορούν για τις ακροδεξιές πρακτικές προπαγάνδας της κυβέρνησης Σαμαρά και Κουβέλη-Βενιζέλου από ακροδεξιούς εντεταλμένους και υφιστάμενους τύπου Μουρούτη.
Παρακαλώ, σκεφτείτε όλα αυτά και μην πέσετε από το σύννεφο. Το έδαφος είναι σκληρό και ανώμαλο. Καλύτερα να το λειάνετε πρώτα.
Άσε που ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε μήπως έχουν δίκιο. Μήπως σήμερα είναι περισσότερο ακροδεξιά από τότε; Όχι μόνο το κράτος, αλλά και η κοινωνία που το ανέχεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου