Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μας έκαψες τη γούνα, ρε Διαμαντόπουλε

Τους έκαψε τη γούνα ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με τη φράση του Άρη Βελουχιώτη που χρησιμοποίησε χθες στη Βουλή.

Έκαψε τη γούνα του Γιάννη Πρετεντέρη, που φορούσε το χειμώνα στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, με την οποία σκεπάζεται τα κρύα βράδια του χειμώνα φορώντας το Σανέλ άρωμά της. Της Όλγας Τρέμη, που ήθελε να τη φορέσει στην πρώτη χειμερινή δεξίωση. Του Σίμου Κεδίκογλου που ήταν το μόνο πολύτιμο πράγμα που είχε μείνει από τις σπουδές του στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Κι ευτυχώς, τα αντανακλαστικά τους ήταν ακαριαία και κατάφεραν να εγείρουν και τους υπόλοιπους. Τον Μπάμπη, τη Σία, τον Άρη, τον Κώστα, τον Χρήστο, τον Thanassis, τη Βένα, τη Σώτη…

Κι ήταν κι ο Πρωθυπουργός που ετοίμαζε το διάγγελμα για την τιμή των souvlakis with pitta-gyros and tzatziki. Κι ήταν κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θα ερχόταν στη χώρα.

Τρόμαξαν όλοι πραγματικά…

Τρόμαξαν γιατί ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος δεν είπε «πάμε πλατεία». Δε φώναξε «γ…..αι ο Θρύλος κι ο Πειραιάς». Δεν τους είπε «έξω απ’ την παράγκα» ή «ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να πάνε…».

Τρόμαξαν γιατί μπορεί ξαφνικά να έβλεπαν τους άπλυτους αριστερούς μέσα στους ίδιους οίκους που ράβονται. Μπερδεύτηκαν… Πίστεψαν ότι θα περάσουν το χειμώνα του ’14 με γούνες του ’13! Α, πα, πα!

Φοβήθηκε ο Γιάννης, διότι σκόπευε να πάει ένα-δυο τριήμερα το χειμώνα στην Καστοριά. Του είχε πει η Όλγα για ένα καταπληκτικό αρχοντικό με θέα τη λίμνη. Και για τους καταπληκτικούς μεζέδες που απόλαυσε σε ένα νέο ρεστοράν, τρε σικ!

Φοβήθηκε, ακόμα περισσότερο, ότι, τώρα, θα ήταν υποχρεωμένος να διαβάσει ιστορία. Ο διάλογος μεταφέρεται εκεί κι αυτός το μόνο που γνώριζε ήταν για κάτι αξύριστους και άπλυτους, ζωσμένους φισεκλίκια επάνω σε άλογα. Και κάτι κονσερβοκούτια… Είχε ακούσει κι εκείνο το Μελιγαλά που του ‘χε πει ένα βράδυ ο Μιχαλολιάκος.

Πολύ μπρουτάλ πράγματα…

Τώρα, όμως, έπρεπε να μάθει και λεπτομέρειες. Να μάθει για φράσεις που χρησιμοποιούσαν αυτοί οι «βάρβαροι».

Δεν είμαστε καλά! Και πότε θα προλάβαινε να πάει για ένα ποτό…

Μας έκαψες τη γούνα καλοκαιριάτικα, ρε Διαμαντόπουλε…

Η δήλωση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στη Βουλή (16/7/2013) πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου