Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Του Βόλφγκανγκ του θαυματουργού

Αύριο είναι του θαυματουργού Βόλφγκανγκ.

Η εορτή αφιερωμένη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (), υπουργό οικονομικών της Γερμανίας (κάποιοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν, και της Ευρώπης).

Κι ο άγιος Βόλφγκανγκ επισκέπτεται αύριο τη χώρα μας μιας και η γιορτή του μόνον εδώ εορτάζεται.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή περιλάμβαναν θυσίες μερικών χιλιάδων νέων και πρωτότοκων, καθώς και υπερήλικων και ανήμπορων να προσφέρουν στην κοινωνία, μεταξύ άλλων. Κι αυτό είχε προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις των συγγενών, ως επί το πλείστον.

Μα, ο Βόλφγκανγκ ο θαυματουργός φρόντισε γι' αυτό...

Κι όλοι οι κακόπιστοι άρχισαν ήδη να πείθονται αφού χθες που συζητιόταν στην ελληνική Βουλή το Ευαγγέλιό του, πολυνομοσχέδιο, μνημόνιο Νο 4, είδαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος να φωτίζεται εν μέσω θερινής νυκτός!


Θαύμα, θαύμα! Αναφώνησαν όλοι οι Αθηναίοι κι οι βουλευτές - ακόλουθοί του μέσα στη Βουλή, έστρεψαν την κεφαλή προς την ολόφωτη κορυφή του μεγάλου δέντρου που έστεκε νυφούλα μέσα στη μίζερη πλατεία. Συγκινημένοι, διέκοψαν το λόγο... Σιώπησαν... Κι οι διαδηλωτές άφησαν κάτω τα πανώ και τις σημαίες και προσκύνησαν...

Το θαύμα αυτό δεν ήταν άλλο από τον προπομπό του δώρου του Βόλφγκανγκ του θαυματουργού στον ελληνικό λαό. Ένα σημάδι θεϊκό για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που εξαγγέλθηκε την επομένη του θαύματος από τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ στην ελληνική Γη, πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά κόσμον κωλοτούμπα.

Μεγάλο πανηγύρι στήθηκε άμα τη εξαπλώσει του σπουδαίου νέου.

Η πλατεία Μοναστηρακίου και τα γύρω στενά έκλεισαν από τις ουρές των ευεργετημένων ελλήνων που με μία εικόνα του Βόλφγκανγκ του θαυματουργού ανά χείρας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές τους ψήστες, που δεν προλάβαιναν να ψήνουν σουβλάκια.

Στα Βλάχικα της Βάρης στήθηκε μεγάλη αυτοσχέδια γιορτή με τους τσολιάδες να ντύνονται Βόλφγκανγκ με βαυαρικές στολές και να το ρίχνουν ένα κουβάρι με τις χιλιάδες κόσμου, αυθορμήτως στους λαϊκούς - δημοτικούς χορούς. Άγνωστος λυράρης διασκεύασε αυτοστιγμή το "Γρίβα μ’ σε θέλει ο βασιλιάς" αλλάζοντας το στίχο σε "Βόλφγκανγκ μ’ σε θέλει ο Έλληνας".

Στη Λιβαδειά εστάλησαν διμοιρίες ΜΑΤ για να βάλουν σε τάξη τον κόσμο που σχεδόν κόντεψε να λιντσάρει τους ψήστες που καθυστερούσαν.


Εν αναμονή της επισκέψεως του αγίου Βόλφγκανγκ του θαυματουργού η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε την κυκλοφορία εις άπασαν την επικράτειαν προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από τον ευεργετημένο λαό που θα θέλει να προσκυνήσει το σύγχρονο άγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου