Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το κανάλι, το κανάλι, Ομέρ Βρυώνη Το μνημόνιο εχούμησε και μας πλακώνει

Ανήκω σ’ αυτούς που διόλου εξεπλάγησαν με την πώληση του 902. Μια επιχείρηση ήταν, δεν πήγαινε καλά, ο ιδιοκτήτης της δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει και την πούλησε για να καλύψει τη χασούρα και, πιθανότατα, να βρει και τα χρήματα να αποζημιώσει τους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ, προφανώς, δεν διέθετε αυτό το κεφάλαιο.

Βεβαίως, και εγείρονται θέματα ηθικής και πολιτικής αξιοπιστίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το ΚΚΕ δεκαετίες πριν όταν έστηνε τις επιχειρήσεις του ώστε να γίνει ένα, τρόπω τινά, αυτοδιαχειριζόμενο κόμμα. Δεν το κατάφερε, τελικά, και άλλες χάρισε, άλλες παραχώρησε εκβιαζόμενο, σχεδόν, και άλλες υποχρεώνεται να τις πουλήσει. Ισως –κάτι που απεύχομαι- σύντομα να δούμε και το κλείσιμο του Ριζοσπάστη.

Με την πώληση του 902, όμως, εγείρονται δύο σοβαρά ηθικά ζητήματα, τα οποία ούτε μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα και ούτε να αφήσουν αλώβητο το ΚΚΕ. Καταρχήν, το κανάλι και το ραδιόφωνο (οι συχνότητές τους) αποκτήθηκαν από την ενωμένη αριστερά, άρα το ΚΚΕ θα έπρεπε να συνυπολογίσει και το χρέος του απέναντι σε ανθρώπους που έδωσαν αγώνα για να αποκτηθούν και να χτιστούν αυτές οι συχνότητες. Και, πέραν αυτού, οι συχνότητες του παραχωρήθηκαν δωρεάν από το ελληνικό κράτος.

Σε δεύτερο επίπεδο, το κομμουνιστικό κόμμα παραχωρεί τις συχνότητες σε μία περίοδο που οι αριστερές φωνές πνίγονται και τείνουν να εξαφανιστούν. Μονάχα ο σταθμός Στο Κόκκινο 105.5 έμεινε. Και σα να μην έφτανε αυτό, τις παραχωρεί σε έναν άνθρωπο που εδώ και καιρό στηρίζει την ακροδεξιά μέσω μιας παραδημοσιογραφίας. Σε έναν ακόμα κρατικοδίαιτο επιχειρηματία, ο οποίος ανέπτυξε τις δραστηριότητές του με ένα τρόπο που εγείρει ερωτηματικά βλ. σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής. Κυρίως, όμως, ο κ. Βρυώνης, μέσω του Extra 3, αποτελεί πυλώνα «πονηρής» και έμμεσης στήριξης της Χρυσής Αυγής.

Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και ό,τι είναι ανήθικο αγγίζει τα όρια της παρανομίας για ένα κομμουνιστικό κόμμα, που βρέθηκε, ξαφνικά, να συναλλάσσεται με ομοτράπεζους της εξουσίας, επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου