Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τσάμπα μπάτσοι και αντιφάσεις Αδώνιδος

Για να μην έχεις απορία για το ποιους προστατεύει αυτή η κυβέρνηση και το ποιους έχει ανάγκη και χαϊδεύει το σύστημα, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαίρεσε από το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς! Εκτός από τους τσάμπα μάγκες τώρα θα έχουμε και τσάμπα μπάτσους, επί το λαϊκότερον.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που δηλώνει ότι δεν μπορεί να εξαιρέσει προς το παρόν τους άνεργους και την ίδια στιγμή που θεωρεί ότι το μέτρο είναι δίκαιο!


Ειδικότερα, δεν θα πληρώσουν τα 25 ευρώ: τα επείγοντα περιστατικά, όσοι πάνε νοσοκομείο για να εξεταστούν για παράδειγμα σε ένα παθολόγο (γι’ αυτούς ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ), οι χρόνια πάσχοντες, τα ΑμΕΑ, τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80%, οι φυλακισμένοι, οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, με την επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου (ταυτότητας ή βιβλιαρίου).

Οι μετανάστες που δεν διαθέτουν χαρτιά θα μπορούν να εισαχθούν, καθώς το κόστος νοσηλείας τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, το οποίο διαθέτει ένα κεφάλαιο για την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τα νοσοκομεία έχουν εντολή να μαζεύουν όλα τα ποσά που χρειάζονται για τη νοσηλεία μαζί με τα 25 ευρώ και όλα αυτά, “τα διεκδικούμε και τα παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Εδώ, βέβαια, παρουσιάζεται μία αντίφαση καθώς αυτή η δήλωση του Άδωνη ανατρέπει τα όσα έλεγαν ως τώρα τόσο ο ίδιος όσο και ο σύμβουλός του Θ. Πλεύρης για τη μεταναστευτική πολιτική, γενικότερα. Να πιστέψουμε ότι ο Άδωνη και ο φίλος του και σύμβουλός του δεν έχουν αντίρρηση για τη νοσηλεία «λαθρομεταναστών» ή, μήπως, τα λεφτά από το ευρωπαϊκό ταμείο είναι πολλά;

«Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα και να φύγουν» είχε πει ο κ. Γεωργιάδης τον Ιούνιο του 2013 μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, ενώ ως βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει μέσα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει ο ίδιος για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών και έπειτα από την απάντηση του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου: «Μιλάμε για 150 εκατ. έως 400 εκατ. ευρώ ετησίως (σ.σ. το κόστος περίθαλψης των "λαθρομεταναστών με βάση τα στοιχεία του Α. Λοβέρδου), ποσό το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισ. ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων».


Άραγε, τότε δεν γνώριζε για την κάλυψη των εξόδων από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Για να αντιληφθούμε το πόσο "ευρωπαίοι" είμαστε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αξίζει να διαβάσουμε και την έκθεση με τίτλο "Η μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" που συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2013. Κατεβάστε το αρχείο από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου