Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το ιδιωτικό κράτος είναι στην Κεφαλονιά

Και κάνει χρυσές δουλειές

Υπάρχει ο ελεήμον θεός, τον οποίο, άλλωστε, συχνά-πυκνά συναντά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Υπάρχουν οι ελεήμονες, μεγαλοσχήμονες, καλλιτέχνες και… πνευματικοί άνθρωποι του τόπου που κάπου-κάπου πετούν ένα κοκαλάκι από το πιάτο τους στον αχάριστο λαό που καταναλώνει μέχρι πλησμονής τα αποφάγια της σοφίας τους.

Υπάρχει, όμως, και το ελεήμον κράτος, που στην περίπτωση του ελληνικού επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είναι -τι άλλο;- ο ιδιωτικός τομέας που σώζει και την οικονομία μέσω του ανέλεγκτου δανεισμού του από τις τράπεζές του.

Έτσι, λοιπόν, στην περίπτωση του σεισμού στην Κεφαλονιά το κράτος εμφανίστηκε σε πλήρη ετοιμότητα. Τι κι αν όλες οι ζημιές έγιναν σε κτίρια και υποδομές του κράτους;

Ο Βίκτωρας Ρέστης διέθεσε ένα κρουαζιερόπλοιό του για να μείνουν οι κάτοικοι του νησιού παρότι αυτοί αρνούνταν.


Να θυμίσουμε ότι ο Βίκτωρ Ρέστης αποφυλακίσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με περιοριστικούς όρους, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ που χορήγησε ως δάνειο η FB Bank και, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξε μέσω διαδρομών σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε να επισκευάσει τα σχολεία, που υπέστησαν ζημιές.

Οι τοπικοί άρχοντες του νησιού επικοινώνησαν άμεσα με τους αρμόδιους υπουργούς, Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ! Φυσικά, υποσχέθηκαν ότι θα σπεύσουν μόλις έμαθαν ότι ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο μετά του πρωθυπουργού βρέθηκε εκεί.

Ας ελπίσουμε, αν γίνει σεισμός κάπου αλλού να είναι σε μέρος που γυρίστηκε κάποια πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία.

Ο όμιλος Φουρλή διέθεσε μεγάλο αριθμό κρεβατιών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ομίλου Βασίλη Φουρλή, κάνοντας λόγο για «επαινετή κοινωνική προσφορά του ομίλου». Το κόστος μίας ανακαίνισης γραφείου του υπουργού, βεβαίως, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες.


Η Aegean αύξησε τις πτήσεις της προς το νησί και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου προσφέρει μειωμένη τιμή εισιτηρίου. Επίσης, η εταιρία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΤΕΕ και προσέφερε εντελώς δωρεάν έκτακτες πτήσεις προκειμένου να μεταφέρει άμεσα κλιμάκια μηχανικών και ειδικών εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ, για την υποστήριξη των κατοίκων της Κεφαλονιάς. Ευχαριστήριο των αρχόντων ή των υπουργών δεν κατάφερα να βρω ακόμα, μα σίγουρα κάτι θα πράξουν, φαντάζομαι. Τέτοιο μονοπώλιο δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι…

Οι Lions Βορείου Ελλάδος – Κύπρου, Θέματος 117Β πρόσφεραν κι αυτοί τη βοήθειά τους κι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φιοραβάντες δεν έχασε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει με ειδική ανακοίνωσή του.

Φυσικά, στο νησί βρέθηκε και η Χρυσή Αυγή με τα περίφημά της τρόφιμα μόνο για Έλληνες. Οι πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από τους κατοίκους.

Να τονίσουμε ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος του νησιού υποδέχθηκαν με μεγάλη ευγνωμοσύνη τα δώρα των ευεργετών.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δεν παρέλειψε να απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες «σε όλους όσοι αυτές τις δύσκολες στιγμές στέκονται αλληλέγγυοι με τους Κεφαλονίτες, κάνοντας μεγάλες προσφορές που ανακουφίζουν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου. Ιδιώτες, εταιρείες, φορείς, κράτος, αυτή την ώρα ξεδιπλώνουν ένα αληθινό πρόσωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με αποτέλεσμα οι πληγέντες κάτοικοι να έχουν τα βασικά που απαιτούνται για τις άμεσες ανάγκες τους. Όλες οι προσφορές καταγράφονται από τον Δήμο Κεφαλονιάς και όταν ξεπεραστεί η κρίση ο Δήμος μας θα πράξει τα δέοντα για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, αυτές τις δύσκολες ώρες».

Θα παρατηρήσατε, ίσως, ότι το κράτος μνημονεύεται τελευταίο από τον δήμαρχο.



Μερικά χρόνια πριν, επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανακατασκεύασε ένα ολόκληρο χωριό που καταστράφηκε από τις φωτιές στην Πελοπόννησο και τα χρήματα που μάζεψαν από μαραθώνιους και διαχειρίστηκε ο κ. Μολυβιάτης αγνοούνται ακόμα. Αυτό είναι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο κράτους, που παραπέμπει στα ηρωικά χρόνια του άλλου «μεγάλου ευεργέτη» Τομ Πάπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου