Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μια έξυπνη παγίδα


 Δεν ξέρω αν ήταν στημένο κόλπο, πλεκτάνη, προβοκάτσια ή οτιδήποτε άλλο έχει καταγγελθεί σήμερα από φίλους, μέλη, φιλικά ΜΜΕ και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ η ιστορία με το έγγραφο του υπουργείου ΠροΠο. Το γεγονός όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα.



Μιλάω, φυσικά, για το περίφημο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα, αυτό που αναφέρεται στη «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».



Ποια ήταν η παγίδα; Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε μέσω του Γιάννη Πανούση να υποστηρίξει ότι ένα έγγραφο που στην ουσία έκανε πράξη τις προγραμματικές του εξαγγελίες επάνω στο μεταναστευτικό είναι άκαιρο και λάθος.



Και, ίσως, δεν είναι τυχαίο ότι αφορούσε τον υπουργό του που αγαπούν τα ΜΜΕ. Τον «λογικό», «ήπιο» και «υπεύθυνο» προερχόμενο από την "υπεύθυνη αριστερά" της ΔΗΜΑΡ, καθηγητή κ. Πανούση.
Το σύστημα χτυπάει πάντοτε εκεί που βρίσκει τρύπες. Κι έχω την αίσθηση ότι ο Γιάννης Πανούσης δεν είναι και τόσο έτοιμος να αποδεχθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου