Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ κατά κυβέρνησηςΔελτίο Τύπου εξέδωσε η «Πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ» καταγγέλλοντας τροπολογία της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την οποία η ΕΤΑΔ ΑΕ  απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ διευκολύνοντας έτσι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι οξύμωρο να υφίσταται πρωτοβουλία για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτή η Πρωτοβουλία, μάλιστα, περιλαμβάνει και στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ! Και, όμως, είναι αληθινό.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πρόσφατα ιδρυθείσα Πρωτοβουλία και παραπέμπει για πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στην κ. Ελένη Πορτάλιου, πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μη κατάργηση και εκ του πονηρού εκχώρηση μεγαλύτερων αρμοδιοτήτων στο ΤΑΙΠΕΔ με την τροπολογία του άρθρου 24. Παρ. 2 στο άσχετο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άρθρο.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου στον λόγο της στην εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Κοινοβουλίου είχε δεσμευτεί ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιτρέψει την εισαγωγή άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
Δελτίο Τύπου 13/3/2015
Με το άρθρο 24 παρ. 2 σε άσχετο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αφορά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ ΑΕ - στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων και η περιουσία του ΕΟΤ - απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους.
Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.
Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατά της εκποίησης της δημόσιας περιούσιας από το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου