Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Από κοντά είναι... ήρεμος!

Όταν ο ελβετός βενζινάς άλλαζε λάστιχο στον Τζήμερο...

Την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών σταμάτησα με το ποδήλατο μου σ’ ένα βενζινάδικο στο Montreux για κατούρημα  και καθώς είχα την βιντεοκάμερα μαζί μου τραβούσα την λίμνη της Γενεύης που εκείνη την ώρα ήταν πανέμορφη από το φως του ήλιου που σουρούπωνε. Δεν είχα αντιληφθεί την Jaguar που εκείνη την ώρα ανεφοδιαζόταν με βενζίνη υψηλών οκτανίων πίσω μου, συνεπαρμένος από τη γαλήνη του τοπίου. Δεν θα έδινα καμία σημασία αν ο κάτοχος της Jaguar δεν απευθυνόταν στο παιδί του βενζινάδικου σε άπταιστα γκριχντόιτς  (λαζογερμανικά για τους αδαείς!) «Λίεμπε Φριτς μπορείτε να δείτε ντας λουφτ στα λάστιχα μου;» . Αναγνώρισα την φωνή, ήταν ο Τζήμερος, τι σύμπτωση! Έστρεψα την βιντεοκάμερα ασυναίσθητα προς το μέρος του και αυτό που κατέγραψα ήταν μοναδικό !

Ο Φριτς (το παιδί του βενζινάδικου, το όνομα του ήταν γραμμένο σ’ ένα ταμπελάκι μεγέθους σελίδας Α4  καρφιτσωμένου στην πεντακάθαρη στολή εργασίας του!) αναγνωρίζοντας την εμβληματική μορφή του διάσημου νεοφιλελεύθερου με μεγάλη προθυμία έλεγξε ένα - ένα τα ελαστικά του υπερπολυτελούς οχήματος διαπιστώνοντας πως το πίσω ακροδεξιά είχε κλατάρει (συγνώμη για τον αδόκιμο όρο, θα βελτιωθώ στην επόμενη σύμπτωση…) ενημερώνοντας τον Τζήμερο πως χρειάζεται επισκευή και πως σε 5 λεπτά αυτός ο ίδιος θα το επισκευάσει (όχι σαν κάτι άλλους στην Αιδηψό… Ουπς, σόρυ, αυτό είναι αλλουνού σύμπτωση!)

Όντως σε 4 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα είχε επισκευάσει το τρύπιο ελαστικό και ο Θάνος ικανοποιημένος προσπάθησε να τον φιλοδωρήσει με 25 σελίνια (υποθέτω πως ήταν τα μοναδικά μετρητά που είχε πάνω του), πράγμα που ο έντιμος Φριτς αρνήθηκε ευγενικά με διάφορα «Νάιν χερ Ζίμερος, μάιν μπός σας έχει εικόνισμα!»

Για κακή μου τύχη ο γίγαντας αυτός του νεοφιλελευθερισμού αντιλήφθηκε την παρουσία μου και μου ζήτησε με την ταπεινότητα που τον διακρίνει να σβήσω το βίντεο, πράγμα που με μεγάλη λύπη σεβάστηκα!

Έτσι, δυστυχώς, ελλείψει άλλων αποδείξεων δεν έχετε παρά να με πιστέψετε για όσα σας ιστόρησα παραπάνω!

Κώστας Αντωνιάδης
Μάρτυρας επί τόπου!

Αναδημοσίευση από το Ιθάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου