Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Αυριανισμός στην αριστερά

Υπάρχει μία... αλλοιωμένη αριστερά, η οποία ψυχιατρικοποιεί την πολιτική και κάνει παιχνιδάκια παραφράζοντας απαξιωτικά τα ονόματα ανθρώπων που απλώς διαφοροποιούνται από την κυβερνητική γραμμή διατυπώνοντας αυτό που κάποτε οι ίδιοι οι κυβερνητικοί ονόμαζαν Plan B.

Αλλοιωμένη αριστερά που αναφέρεται σε Παλαβίτσες και Παλαβάνους, σε πιωμένους και άλλα φαιδρά, λαϊκιστικά και άκρως φασιστικά, άρα και επικίνδυνα.

Και με αυτή την αλλοιωμένη αριστερά που βρωμάει αυριανισμό, δυστυχώς, βλέπω με λύπη μου να συμφωνούν ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άνθρωποι που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτιά του τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και τις βουλευτικές.

Μαθαίνουμε, επίσης, από δεκάδες καταγγελίες μελών των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το φαινόμενο δεν μένει μόνο στα social media, αλλά εξελίσσεται με την ίδια ένταση και μέσα στις οργανώσεις.

Τώρα, θα πείτε, γιατί να με ξενίζει αυτό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μία κυβέρνηση με Παπαγγελόπουλο και Πανούση και ο υπερυπουργός του Νίκος Παππάς εκβιάζει την κομματική υπακοή και πειθαρχία απειλώντας όποιον διαφωνεί;

Γιατί να μου προκαλεί απορία όταν αρθρογράφος στην Αυγή χαρακτηρίζει τους διαφωνούντες έντομα;


Και πολύ περισσότερο, γιατί να απορώ όταν αυτή η ίδια αλλοιωμένη αριστερά βρίσκεται επί των επάλξεων για να λοιδορήσει την Ζωή Kωνσταντοπούλου ενώνοντας τη φωνή της με τα γαβγίσματα των αντιπάλων της, κάνοντας αστειάκια με τη θηλυκότητά της, κατηγορώντας την για υπέρμετρη φιλοδοξία και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να δεχθεί στις τάξεις της αυτούς που την αποκαλούσαν τρομοκρατική και επικίνδυνη, όπως τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου