Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Εσύ κατάλαβες τι ψήφισες τον Γενάρη;

Για όσους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβαν την 25η Ιανουαρίου δεν ψήφισαν για κυβέρνηση, αλλά για να επιλέξουν αντιπροσωπεία διαπραγμάτευσης με εντολή την παραμονή μας στο Ευρώ. Για να το πούμε και αλλιώς την 25η Ιανουαρίου δεν είχαμε βουλευτικές εκλογές, αλλά, απλώς ένα δημοψήφισμα.

Αυτό, τουλάχιστον, συμπεραίνουμε από τις δηλώσεις αρκετών κυβερνητικών βουλευτών και  υπουργών, αλλά και των εντεταλμένων να διαπραγματευτούν.

Πιο πρόσφατη η δήλωση του Τσακαλώτου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας «διαπραγμάτευσης», ο οποίος διατύπωσε ρητά το δίλημμα της κάλπης των βουλευτικών εκλογών που, τελικώς, ήταν δημοψήφισμα. Η εντολή μας δεν ήταν για έξοδο από το Ευρώ, εννοώντας, δηλαδή, ότι δεν ψηφίσαμε για κυβέρνηση, αλλά για νόμισμα: Ευρώ ή Δραχμή;

Καταρχήν, κ. Ευκλείδη μου, οι βουλευτικές εκλογές έχουν μία και μόνη εντολή σαφέστατη. Να κυβερνήσεις με βάση το πρόγραμμά σου και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που εξαγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τυμπανοκρουσιών από τα ίδια τα χείλη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι το νόμισμα είναι δευτερεύων παράγοντας και το αποδέχεσαι εφόσον σου επιτρέπει να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου που κατέθεσες στον λαό μόλις λίγες ημέρες πριν διεκδικήσεις την ψήφο του.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ερμηνείες, μα θα μου πεις εσείς δεν το κρύψατε. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ερμηνεύατε το «μήνυμα της κάλπης και την εντολή του λαού». Για να κατακτήσετε και μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Να γίνετε η πρώτη κυβέρνηση που αναλαμβάνει μέσω δημοψηφίσματος για να εφαρμόσει ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» και όχι για να εφαρμόσει ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης μιας χώρας.

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε στο πραγματικό του μέγεθος τον κίνδυνο απαξίωσης της λαϊκής εντολής για διακυβέρνηση μα, δυστυχώς, πρέπει να σε ενημερώσω ότι η μετάφραση της ψήφου σε εντολή για παραμονή στο Ευρώ και μόνον είναι απαξίωση…

Βεβαίως, εσείς κρύψατε επιμελώς, από τους αριστερούς ψηφοφόρους σας που δεν θέλουν το Ευρώ και απεικονίζονται στο 1/3 του συνόλου, βάσει δημοσκοπήσεων, ότι θα εκλεγείτε για να κρατήσετε αυτή την ταλαιπωρημένη κοινωνία στον κύκλο των δυναστών της και στο Ευρώ παρότι αυτοί δεν το ζητούσαν.

Και θα μου πεις και πάλι, πότε είπαμε ο Αλέξης ή εγώ ή όποιος άλλος από το οικονομικό επιτελείο όχι στο Ευρώ; Ακόμα και πάση θυσία. Όταν μας ρωτούσατε εμείς απαντούσαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το Ευρώ.

Κι έτσι σήμερα ούτε χνούδι δεν σηκώνεται από τις δηλώσεις του Πανούση ούτε μάγουλο κοκκινίζει από την ταύτιση με τους ταξικούς αντιπάλους και τους εκπροσώπους τους (το τελευταίο σας ανέκδοτο ήταν αυτό) και ακούμε και από τα ΜΜΕ σας να προβάλλουν στα δελτία τους και την σημερινή συγκέντρωση των -«ευρωπαϊστών» κατ’ εσάς, ευρωλάγνων κατ’ εμέ- φίλων του Ευρώ στο Σύνταγμα.


Σφυρίξτε όλοι μαζί για να τρομάξετε ακόμα περισσότερο την καθημαγμένη (sic) αυτή κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου