Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Το Ταχυδρομικό… μυστήριο


Όλες οι τράπεζες πήραν παράταση για να δημοσιεύσουν τις ετήσιες εκθέσεις τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική, όχι.


Όλες οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα χρήματα που εμείς πληρώνουμε ως δανεισμό του κράτους. Η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όχι.


Όλες οι τράπεζες έχουν τρύπα, αλλά το κράτος, ορθώς σκεπτόμενο και ποιώντας, δεν το αποκαλύπτει. Για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που είναι κύριος μέτοχος το διέρρευσε εμμέσως και αμέσως (βλ. δηλώσεις Στουρνάρα) απαξιώνοντας πλήρως την όποια αξία των μετοχών τους. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αυτή τη στιγμή έχει κάνει βουτιά 30% κάτω στο Χρηματιστήριο!


Ερωτηθείς ο κ. Στουρνάρας για την έκθεση που καθιστά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μη βιώσιμο απάντησε (άκουσον!) ότι τα στοιχεία είναι απόρρητα και δεν τα γνωρίζει ούτε ο ίδιος, παρά μόνον η Τράπεζα της Ελλάδας (η οποία μετοχικώς δεν είναι ελληνική). Σημειωτέον, δε, ότι το ελληνικό κράτος είναι ο βασικός μέτοχος του Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ποσοστό 44% (34% απευθείας συμμετοχή και 10% μέσω των ΕΛΤΑ).


Κι αναρωτιέσαι… Υπάρχει βασικός μέτοχος ιδιωτικής ΑΕ που δεν γνωρίζει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας την οποία ουσιαστικά κατέχει; Τι σημαίνει απόρρητο της περιουσίας του ελληνικού λαού; Γνωρίζουν οι Ρότσιλντ και ο Ντράγκι (ΕΚΤ) και δεν γνωρίζουμε εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες της;


Καλές προμήθειες, κύριοι της Κυβέρνησης και σε καλή μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου