Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

A B AFTER! Όλη μέρα ψώνια!

Την Κυριακή, λοιπόν, για πρώτη φορά μετά από 105 χρόνια, οπότε και θεσπίστηκε η Κυριακάτικη αργία για τα εμπορικά καταστήματα, τα μαγαζιά άνοιξαν ξανά. Και όλοι οι Έλληνες ευτυχισμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για ψώνια.

Προς στιγμήν ξεχάστηκαν… Όταν, όμως, έφτασαν στα μαγαζιά και είδαν τις βιτρίνες θυμήθηκαν ότι κάτι τους λείπει. Δεν είχαν χρήματα.

Όσο κι αν έψαξαν τις τσέπες τους, γύρισαν σπίτια τους και έψαξαν όλα τα ρούχα, ξεκρέμασαν και τα χειμωνιάτικα μήπως είχε ξεχαστεί κάτι σε κάποιο παλτό, οι γυναίκες αναποδογύριζαν τις τσάντες τους μα μόνο σκόνη και μερικοί ξεχασμένοι λογαριασμοί ετών από τότε που ψώνιζαν έπεφταν, τα παιδιά έσπασαν τους κουμπαράδες και το μόνο που βρήκαν ήταν ο πηλός που έγινε σκόνη ή μερικά κομμάτια πλαστικό και ανακάλυπταν με μεγάλη απογοήτευση ότι η μαμά κι ο μπαμπάς είχαν βγάλει τα χρήματα από τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ο παππούς και η γιαγιά αναρωτιόντουσαν πού πήγε η σύνταξη που μόλις δύο ημέρες πριν είχαν πάρει από την Εθνική Τράπεζα, όσοι είχαν αυτοκίνητο έψαξαν εξονυχιστικά μήπως βρουν μερικά ξεχασμένα ψιλά που κάποτε φυλούσαν για τα διόδια, κάποιοι κατέβασαν ακόμα και τα βιβλία απ’ τις βιβλιοθήκες και τα ξεφύλλιζαν νευρικά (καμιά φορά παλιότερα η μάνα τους έκρυβε εκεί το χαρτζιλίκι). Μάταια…

Λιάστηκαν για λίγο ξανά και επέστρεψαν στη θαλπωρή του σπιτιού τους για να τακτοποιήσουν τα πράγματα. Συρτάρια ανοιχτά, ρούχα ανάκατα και πεταμένα, κουμπαράδες σπασμένοι, τσάντες πεταμένες, βιβλία, δίσκοι, CD στα πατώματα, ακόμα και σκισμένα φύλλα, ακόμα και τσάντες σχολικές.

Οι διαρρήκτες δεν είχαν αφήσει τίποτα να μην το ψάξουν.

Μα, η ελπίδα δεν χάθηκε…


Ίσως, αν τα μαγαζιά δουλέψουν όλο το 24ωρο να καταφέρουν να βρουν κάτι μέχρι τότε. Άσε που θα ‘χουν κι ένα καλό λόγο να επαναλάβουν την υπέροχη συνήθεια της προηγούμενης ζωής τους. Να διασκεδάζουν after.  Έστω και στα ΑΒ. Άσχημα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου