Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Μια… σοβαρότερη Χρυσή Αυγή είν’ εδώ!

Πριν ένα μήνα περίπου ο σχολιαστής της τηλεόρασης του Σκάι, Μπάμπης Παπαδημητρίου, είχε διατυπώσει μέσα από το τηλεοπτικό του παράθυρο την ερώτηση – ευχή «και γιατί όχι, κάποια στιγμή αργότερα, μία… σο-βα-ρό-τε-ρη Χρυσή Αυγή (ο συλλαβισμός είναι μία προσπάθεια για να μεταφέρουμε τη βαρύτητα που έδωσε κι ο ίδιος στη λέξη στον προφορικό του λόγο).

Τελικώς, του έχουμε καλά νέα. Η σοβαρότερη Χρυσή Αυγή είν’ εδώ και, μάλιστα, ήταν ήδη εδώ μα, πιθανώς, ο ίδιος δεν το είχε αντιληφθεί, δεν τον είχαν ενημερώσει ή, απλώς, έκανε το λαγό.

Δεν θέλω και δεν θα ήταν σωστό να υποτιμήσω τη νοημοσύνη και την παρατηρητικότητα του Μπάμπη μιας και δεν τον γνωρίζω και προσωπικά, αλλά περισσότερη Χρυσή Αυγή δε νομίζω ότι χωράει στην πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησης. Και είναι μία σοβαρότατη Χρυσή Αυγή με κοστούμια, γραβάτες, γνωριμίες, άκρες και, κυρίως, σχέδιο.

Μόλις χθες είχαμε την εισβολή της αστυνομίας σε δύο κοινωνικά ιατρεία, του Ελληνικού και των Γιατρών του Κόσμου με αφορμή επώνυμη, όπως λένε, καταγγελία, που δέχθηκαν. Εισβολή, όμως, στους Γιατρούς του Κόσμου είχε γίνει και παλαιότερα και εκείνη τη φορά βασιζόταν σε ανώνυμη καταγγελία του ιδίου, πάνω-κάτω, περιεχομένου: διακίνηση ναρκωτικών!

Χθες, όμως, ταυτόχρονα έγινε γνωστή και μία ακόμα σοβαρότερη εξέλιξη. Μαζί με το, επίσης, ακροδεξιό και επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα βραχιολάκια στους κρατούμενους η κυβέρνηση κατέθεσε μία τροπολογία με την οποία, όπως κατήγγειλαν και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - ΚΚΕ, ποινικοποιεί την πολιτική δράση όσων αντιτίθενται στις κυρώσεις που επιβάλλουν Διεθνείς Οργανισμοί κατά κρατών, προβλέποντας, μάλιστα, ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή και μεγαλύτερης διάρκειας!

Η ποινή φυλάκισης επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος «με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων, ή οργανισμών ή φυσικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ», όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό, περνάμε σε μία νέα πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη της σοβαρότερης και πολύ πιο επικίνδυνης από την πραγματική Χρυσής Αυγής. Η πραγματικότητα αυτή λέει πως οποιαδήποτε δράση ανθρωπιστικών οργανώσεων και οποιαδήποτε ανθρωπιστική αποστολή θα θεωρείται πλέον παράνομη! Ο,τι κινείται και αντιδρά εντός και εκτός συνόρων συλλαμβάνεται.

Παράνομοι οι Γιατροί του Κόσμου.

Παράνομη η οργάνωση Free Gaza (κι εδώ, ίσως, να πρέπει να δώσουμε και μία μεγαλύτερη προσοχή, καθώς συμμετέχουν και στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αριστεράς, συνολικότερα, τα οποία έχουν μπει ξανά στο στόχαστρο).

Παράνομα τα όποια αντιπολεμικά κινήματα;

Παράνομη ακόμα και η «καθώς πρέπει» Greenpeace;

Παράνομος, άραγε, και ο διαδηλωτής , που μπορεί να διαδηλώσει έξω από μία ξένη πρεσβεία;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες σχεδόν οι επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε άλλες χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη) έγιναν με τις ευλογίες του ΟΗΕ και ακόμα χειρότερα με αποφάσεις του οργανισμού. Επεμβάσεις που προκάλεσαν μεγάλης έκτασης ανθρωπιστικές κρίσεις. Όσο για την ΕΕ… Έχουμε μπροστά μας ένα άκρως επικίνδυνο ακροδεξιό μέλλον, καθώς τα ακροδεξιά κόμματα βρίσκονται σε άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε μερικές, μάλιστα, χώρες κυβερνούν ή συγκυβερνούν ήδη. Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο που, ελέω της νομισματικής και οικονομικής «ένωσης» το νομικό πλαίσιο αλλάζει και η ενωμένη Ευρώπη γίνεται ένας μηχανισμός καταπίεσης των λαών της, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου επιδεικνύοντας άκρατο ιμπεριαλισμό και όχι μόνο σε οικονομικό πια επίπεδο. Η Λιβύη είναι ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα.

Ίσως, λοιπόν, αυτή η τροπολογία να είναι και το κερασάκι στην τούρτα των όσων φασιστικών νόμων και πρακτικών έχουν προηγηθεί:

 • Οι παραπομπές και οι προφυλακίσεις των κατοίκων της Ιερισσού στη Χαλκιδική.
 • Οι παρακολουθήσεις των προαναφερθέντων, αλλά και δεκάδων χιλιάδων πολιτών ή, ακόμα, και κομμάτων και στελεχών τους, όπως υποψιάζονται πολλοί.
 • Το μαύρο και το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 • Οι προσαγωγές φοιτητών και μαθητών από καταλήψεις σχολών και σχολείων.
 • Οι «προληπτικές» προσαγωγές πριν από μαζικές κινητοποιήσεις.
 • Οι βασανισμοί προσαχθέντων και συλληφθέντων.
 • Η ακροδεξιά προπαγάνδα των παράκεντρων της εξουσίας (βλ. Ομάδα Αλήθειας) και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν.
 • Η παρακολούθηση της δραστηριότητας των πολιτών στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Η κατάλυση και ουσιαστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
 • Η επιστράτευση απεργών (Μετρό, καθηγητές κ.ο.κ.).
 • Η βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, καταλήψεων και απεργιακών κινητοποιήσεων με τα χημικά να έχουν μπει εδώ και καιρό στην καθημερινότητα όλων των πολιτών της χώρας.
 • Η διαπόμπευση ανθρώπων που έκαναν το έγκλημα να είναι τσιγγάνοι και, φυσικά, πολλών ακόμα που έκαναν το αμάρτημα να αντιδρούν στο μνημόνιο και τις πολιτικές που αυτό συνεπάγεται.
 • Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους «παράνομους» μετανάστες…
 • Και, φυσικά, η ένταξη τριών ακροδεξιών πολιτικών στη Νέα Δημοκρατία (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης)με τους δύο πρώτους να βρίσκονται και στην κυβέρνηση με την υπουργοποίησή τους σε σημαντικά για το μνημόνιο υπουργεία.


Η σοβαρότερη Χρυσή Αυγή είναι εδώ προ πολλού, Μπάμπη, απλώς δεν φοράει παντελόνια παραλλαγής, άρβυλα και μαύρες μπλούζες με ιμιτασιόν μαιάνδρους. Ήταν εδώ  και τώρα παίρνει το πάνω χέρι. Και για αρχηγό της έχει ένα πρωθυπουργό που στοχοποιεί τους μετανάστες και υιοθετεί χιτλερικές μεθόδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου