Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Οδυσσέας νόμιζε ότι έκανε καλό

Δεν θα τον κρεμάσουμε κιόλας. Άλλωστε, η αριστερά ξέρει να συγχωρεί.

Με τον γραφικό δημοσιογράφο Θεόδωρο Καρυπίδη, μάλλον τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον μνημονιακό βουλευτή που νόμιζε ότι έπραττε καλώς, όπως ερμήνευσε τη στάση του ο Γιάννης Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό της εφημερίδας Βήμα για τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη και σχετικά με τον δεύτερο, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλίμονο! Όταν κάποιος πολιτικός ή άνθρωπος κάνει μια ενέργεια, όταν την έκανε, προφανώς θεωρούσε ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν. Έχει κάνει έμπρακτα την αυτοκριτική του αυτό και προφανώς τότε θεωρούσε ότι έκανε το καλύτερο. Τι να πει; Είπε ξεκάθαρα ότι τότε έκανε αυτό που θεωρούσε καλό και γι’ αυτό το έκανε…».

Ο,τι κι αν ήταν, πάντως, ο Οδυσσέας το διάβασε ολόκληρο αφού το υπέγραψε και συμφώνησε για να σώσει τη χώρα. Και όσο για την αυτοκριτική του; Δήλωσε ότι δεν μετανιώνει αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι η χώρα σώθηκε. Απλώς…

Τρεις χιλιάδες που έπεσαν απ' τις ταράτσες ξέχασαν, απλώς, να ανοίξουν το αλεξίπτωτο.

Άλλοι χίλιοι που φαρμακώθηκαν δεν έβαλαν γυαλιά και πήραν λάθος χάπια.

Μερικές δεκάδες που αυτοπυρπολήθηκαν μπέρδεψαν το σαμπουάν με τη βενζίνη.

Πεντακόσιοι που αυτοπυροβολήθηκαν είχαν ξεχάσει ότι έβγαλαν την ασφάλεια από το όπλο όταν προσπάθησαν να αναπαραστήσουν τη ρωσική ρουλέτα του Ελαφοκυνηγού.

Κάποιες εκατοντάδες που έκοψαν τις φλέβες τους αστόχησαν σημαδεύοντας τη φρατζόλα του ψωμιού και όσοι το έκαναν στα μπάνια τους, απλώς είχαν χάσει το νυχοκόπτη και χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Το νέφος των τζακιών είναι επίδειξη πλούτου, καθώς, γνωστός φιγουρατζής ο Έλληνας θέλει να δείξει ότι διαθέτει τζάκι.

300.000 σπίτια που δεν έχουν ρεύμα επειδή δεν πλήρωσαν είναι εξοχικά.

Τα υπόλοιπα που καίγονται είχαν κατασκευαστική αστοχία. *

Το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα που κατέθεσαν πινακίδες ήταν χαλασμένα, η κάθετη πτώση της προμήθειας πετρελαίου από τα νοικοκυριά καταδεικνύει τον εκσυγχρονισμό των κατοικιών με τη στροφή τους σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας (όπως μαγκάλια, ξυλόσομπες κ.λπ., δηλαδή), οι μειώσεις των μισθών είναι εθελοντική προσφορά των εργαζομένων και η αύξηση κατά 20% του πλούτου του 1% των πλουσίων Ελλήνων είναι η καλύτερη απόδειξη της εξόδου μας από την κρίση.


Προφανώς τα παραπάνω θα περνούσαν από το μυαλό του Οδυσσέα όταν το βλέμμα του ατένιζε το μέλλον (το προσωπικό του).

*Οι αριθμοί που αναφέρω είναι τυχαίοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου