Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πιο ακροδεξιά θα πέσεις…


Οι… ανακαταλήψεις  των καταλήψεων από το κράτος ήταν η αρχή της τελικής φάσης μετάβασης της δεξιάς του Σαμαρά στην ακροδεξιά. Ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης πανηγύριζε σε λόγο του την περασμένη εβδομάδα «ανακαταλάβαμε τα κτίριά τους».

Τώρα, ίσως, κάποιοι να το καταλαβαίνουν καλύτερα.

Ίσως ήταν οι πρόβες...

Ίσως ήταν τα τεστ ανοχής και αντοχής...

Ή και δυσανεξίας της κοινωνίας απέναντι σε πλαστούς εχθρούς. Μετανάστες, ακροαριστερούς, αναρχικούς, «μπαχαλάκηδες» (τι ωραίος τηλεοπτικός όρος, αλήθεια), πόρνες, οροθετικούς, μικροπωλητές…

Εχθροί που βασανίζονται και βλέπουν τα δικαιώματά τους να κουρελιάζονται.

Ακολουθούν οι καταλήψεις αιθουσών δικαστηρίων από φασίστες και η επίδειξη δύναμης και ο εκφοβισμός των μαρτύρων με χτιστούς γορίλες.


Η Χαλκιδική, η Ιερισσός, ένας τόπος υπό κατάληψη από την αστυνομία, τους μπράβους και τα αφεντικά τους για λίγη χρυσόσκονη.

Οι προσαγωγές μέχρι και ανηλίκων και τα DNA μέσω εκφοβισμού και απειλών.

Τα δακρυγόνα σε σχολεία.

Οι μαζικές βίαιες προσαγωγές ναρκομανών σε στρατόπεδα και η παρά τη θέλησή τους υποβολή σε εξετάσεις (από ποιους επίορκους γιατρούς αλήθεια, αν έγιναν;).

Θα ακολουθήσουν οι ομοφυλόφιλοι; Οι ανάπηροι;

Και μετά; Όποιος διαφέρει, στην εμφάνιση και τη σκέψη.

Είχε προηγηθεί η Κερατέα... (Τι σύμπτωση! Με τον ίδιο ενδιαφερόμενο πρωταγωνιστή).

Κι αφού το πρώτο στάδιο της καταστολής και του εκφοβισμού εξελίσσεται ομαλώς για την κυβέρνηση έφτασε και η ώρα της στελέχωσης με τους ανθρώπους που μπορούν να διεκπεραιώσουν το σχέδιο εκφασισμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς διέθετε ήδη στο οπλοστάσιό του το Φαήλο Κρανιδιώτη... 

Το πρώτο βήμα, ανοιχτά, είχε γίνει με την προσχώρηση των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη στη ΝΔ, με την υπουργοποίησή τους και ανάληψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος από τα πάλαι ποτέ αγαπημένα παιδιά του Γιώργου Καρατζαφέρη.



Ο πρώτος ανέλαβε το ρόλο του «χαριεντιζόμενου» στις τηλεοράσεις και τα σόσιαλ μίντια με τη λαϊκιστική φλυαρία που τόσο αγαπά ο «νοικοκυραίος» κι ο δεύτερος την επίδειξη του «σοβαρού» και σκληρού δεξιού που συμπληρώνει τα όποια κενά του Νίκου Δένδια.
Τη σκυτάλη παρέλαβαν...

Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος (έχων διατελέσει πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων) ως διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη.

Και αμέσως μετά...


Ο κ. Ιωάννης Κωτούλας, υμνητής του Γ΄ Ράιχ, που τοποθετήθηκε σύμβουλος σε ζητήματα ιθαγένειας δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο, όπως εξ αρχής συνέβη με την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς θυμίζει όλο και περισσότερο τη χούντα. «Βγήκαμε από την εντατική αλλά είμαστε στο νοσοκομείο» είπε πρόσφατα επιτρέποντας τις αναγωγές στο περίφημο ιατρικό ανακοινωθέν του δικτάτορα Παπαδόπουλου…

«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον»...

Και μόλις χθες, τρεις βουλευτές, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Μ. Κεφαλογιάννης και ο Ι. Καράμπελας ψήφισαν κατά της άρσης βουλευτικής ασυλίας του Κασιδιάρη ώστε αυτός να παραπεμφθεί για το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Η κοινωνία παρακολουθεί τον προοδευτικό εκφασισμό της εξουσίας.

Όμως, όταν ξυλοφόρτωναν τα "κακά" παιδιά...

Όταν παραβίαζαν ελευθερίες...

Όταν έφτυναν τη δημοκρατία κατάμουτρα ακόμα και μέσα στη Βουλή...

Κάποιοι το ερμήνευαν ως κίνηση αντιπερισπασμού για να περάσουν κάνα-δυο φόρους παραπάνω ή να πουλήσουν κανένα οικοπεδάκι, κανένα νησάκι σε κάποιον εμίρη...

Αλλά, αυτή η βία δεν είναι παραπλανητική.

Είναι τρόπος διακυβέρνησης...

Καιρός να το καταλάβουμε πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου