Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ρήξη! Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα…

Κι ας υποθέσουμε ότι πήγαμε σε ρήξη. Τι να την κάνουμε τη ρήξη τώρα, Αλέξη; Και ποιος να την αντέξει; Και ποιος να βγει να σε συντρέξει όταν επί μήνες του τα είχες όλα κλειστά και σκοτεινά; Μετά βίας μπορεί να πιστέψει ότι είναι πραγματική και όχι θεατρική. Κι αυτό γιατί εσύ, σύντροφε Αλέξη, παίζεις με την κρυφή διπλωματία και του εντείνεις την αίσθηση του στημένου.

Κι έτσι, σύντροφε Αλέξη, με απλές κινήσεις και λίγα λόγια, κατάφερες ένα μεγάλο χτύπημα. Πάει το αγωνιστικό φρόνημα, πάει η κινηματική διάθεση. Άλλωστε, τα κινήματα με τον υπουργό σου ΠροΠο τα κυνηγάτε αλύπητα και με τους υπόλοιπους υπουργούς σου τους δίνετε να καταλάβουν πόσο ανόητοι –για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό βαρύτερο- ήταν να πιστέψουν ότι κάτι θα άλλαζε.

Χρυσός στη Χαλκιδική, διόδια, δημόσια περιουσία…

Εσύ μετέφρασες την εντολή (και) για ρήξη σε εντολή παραμονής στο Ευρώ.

Εσύ ξεκίνησες διαπραγμάτευση που στην ουσία ήταν παράκληση. Και ο λαός σε παρακολουθούσε, Αλέξη, μην απατάσαι.

Εσύ έδωσες το μάθημα ότι διαπραγμάτευση σημαίνει συνεχής υποχώρηση.

Εσύ ξέχασες την οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια κι εσύ ξέχασες το θράσος του ανθρώπου που αγαπάει την ελευθερία και την ανεξαρτησία εξαντλώντας την μονάχα ως στυλιστική έκφραση χαριεντιζόμενος με τον Ζαν Κλωντ… Μία γραβάτα, μία σφαλιάρα κι η χώρα μου.

Εν ολίγοις, διαπραγμάτευση σημαίνει πάρε τη γραβάτα μου να δεις πόσο σου πάει κουτό κι ανόητο παιδί που μας το παίζεις χύμα.

Και μένω στην εικόνα γιατί αυτή Αλέξη μου μιλάει στον λαό όταν δεν του μιλούν τα λόγια. Κι εσύ σύντροφε Αλέξη, τα λόγια σου τα μάσαγες και τα έκανες πανάκριβα και τα προσάρμοζες κατά πώς σου ερχόταν ευκολότερο.

Και μένω στην εικόνα γιατί όποιος θέλει να διαπραγματευτεί βαράει όχι μονάχα χέρι αλλά και πόδι στο τραπέζι. Και δεν χασκογελάει με αστειάκια φεουδάρχη προς τον υπηρέτη. Του ρίχνει μια κοφτή ματιά και συνεχίζει, σύντροφε Αλέξη.

Εσύ, σύντροφε Αλέξη, ξέχασες το δικαίωμα στην μονομερή ενέργεια και στο εντόπισαν ακόμα και οι ηπιότεροι των ηπιότερων συντρόφων σου. Ακόμα κι ο Νίκος Φίλης. Κι αν συνεχίσεις έτσι, Αλέξη, ακόμα κι αυτός ο Γιάννης ο Μπαλάφας θα τραβάει τα μαλλιά του με το πόσο μνημόνιο δέχθηκες και πόσο ακόμα έβαλες.

Εσύ, σύντροφε Αλέξη, άκουγες τον υπουργό σου να λέει από βήματος Βουλής ότι το 70% του μνημονίου είναι αποδεκτό και ωφέλιμο και πάμε να διαπραγματευτούμε στο υπόλοιπο 30% της διαδρομής για να συναντηθούμε κάπου κι έφτασες τη συνάντηση στο 95% ως τώρα, γιατί ποιος ξέρει πόσα ισοδύναμα θα βρεις ακόμα να σερβίρεις; Και σου θυμίζω, μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές αυτό το μνημόνιο καταργούσες με ένα νόμο σε ένα βράδυ. Το ίδιο μνημόνιο που και πάλι ο Νίκος Φίλης αποκάλυψε ότι δεν μπορείτε να το καταργήσετε παρά μόνο σε βάθος χρόνου.

Και μιας και είπα ισοδύναμα, εσύ σύντροφε Αλέξη, άκουγες τα μέλη και στελέχη σου να χλευάζουν τον Φώτη Κουβέλη όταν έμπαινε στη συγκυβέρνηση και ψήφιζε μνημόνια μιλώντας για ανάγκη ισοδυνάμων. Και μ’ αυτόν τον εμπνευστή των ισοδύναμων, σύντροφε, έσπευσες να εναγκαλιστείς προ εκλογών και να συναντηθείς λίαν προσφάτως. Γιατί άραγε να συναντιέσαι με τον εκπρόσωπο του 0,3% του εκλογικού σώματος; Μήπως για να τον βάλεις στην κυβέρνηση όπως και τον Πανούση;

Κι εσύ σύντροφε Αλέξη έκανες τη διαπραγμάτευση ανέκδοτο στα χείλη του λαού. Και ξέρεις γιατί την περιγελάει ο λαός; Και ξέρεις γιατί δεν περιμένει τίποτα; Γιατί ΚΑΙ εσύ σύντροφε Αλέξη του σέρβιρες τον φόβο και μάλιστα σε δόσεις υπερβολικές που ούτε ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος δεν τόλμησαν να του σερβίρουν ή, για να μη σε αδικώ, εσύ κατάφερες να τον περιγελάσεις τότε. Σιγά-σιγά κι η δική σου διαπραγμάτευση, Αλέξη, γίνεται το αστείο του δρόμου.

Κι αν τώρα πας σε ρήξη ποιος να σε στηρίξει, για να στο κάνω και έμμετρο;

Έφτασες να καλείς σε στήριξη για να μη βγούμε απ’ την Ευρώπη και Τετάρτη βράδυ με το καλό οι υποστηρικτές και κλακαδόροι σου θα γίνουν ένα με το Ποτάμι και τη Φώφη στην πλατεία Συντάγματος για να σώσουμε το ευρωπαϊκό ιδανικό του Ευρώ και της ανέχειας και της εκμετάλλευσης.

Κι αν πας σε ρήξη ποιος να σε πιστέψει;

Είτε πλαστή είτε καθυστερημένη είτε επιζήμια θα την πουν. Κι ένα από τα τρία θα είναι και ο χρόνος θα δείξει ποιο και γιατί.

Θα βλέπουν οι υπόλοιποι όσους σε στήριξαν με πάθος και το επόμενο ανέκδοτο θα είναι η ριζοσπαστική αριστερά σας.

Ρήξη, λοιπόν… Ε, και;


Ρήξη με την πίστη ότι παλεύοντας συντονισμένα όλα μπορούν να αλλάξουν θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου