Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Λουί Βιτόν και δάκρυα Σβαρόβσκι


Η σημερινή Πέμπτη δεν ηταν σαν τις άλλες για τη Νανά.
 
Το προηγούμενο βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι της από το τσάι του συλλόγου «Σώστε τις Λουί Βιτόν, όχι άλλες μαϊμούδες» παρολίγο να συγκρουστεί με έναν άγνωστο που έσερνε ένα καρότσι σούπερ-μάρκετ φορτωμένο με διάφορα πράγματα. Της φανηκε πως είχε μέσα και μία φθαρμένη κουβέρτα κι ένα ζευγάρι παλιά, αθλητικά παπούτσια. Το βρήκε παράξενο… Τα καταστήματα δεν λειτουργούσαν τέτοια ώρα ή, μήπως, ο υπουργός εισάκουσε τελικώς τις παρακλήσεις της εκείνο το βράδυ στη δεξίωση της κ. Ντόρας (ω, εκείνο το πατέ πάπιας ήταν υπέροχο!) για να ανοίγουν τα καταστήματα όλο το 24ωρο ώστε να καταφέρνει κι αυτή να ψωνίζει χωρίς να χαραμίζει τον πρωινό της καφέ και το κομμωτήριο.
 
Η φίλη της, έσκυψε στο αυτί της και της ψιθύρισε «Είναι άστεγος…».
 
Μον ντιε! Είχε ακούσει γι’ αυτούς, αλλά δεν είχε ξαναδεί… Τι θέαμα! Και το χειρότερο: μύριζε. Ο, μον ντιε, πόσο άσχημα μύριζε! Σαν ξινισμένο ρυζόγαλο Βάρσου!
 
Καθώς ετοιμαζόταν να ξαπλώσει, ακριβώς τη στιγμή που άπλωνες την κρέμα νυχτός στο πρόσωπό της με τα κυκλικά, απαλά χάδια που την έκαναν να αισθάνεται τόσο χαλαρή, το πήρε απόφαση! Το πρωί, δίχως άλλο, θα πήγαινε στον μερ, το δήμαρχο Ζορζ να του μιλήσει γι’ αυτό. Δεν μπορεί η χαρά της γης, η αγαπημένη της Αθήνα, να παρουσιάζει αυτό το θέαμα και μάλιστα δίπλα στην πλατεία Κολωνακίου! Ένα δάκρυ, κρυστάλλινο Σβαρόβσκι, κύλησε στο μάγουλό της. Ευτυχώς, είχε ξεβαφτεί...
 
Θα πρόσφερε μάλιστα και την εβδομαδιαία επιταγή από τη δισκογραφική της που παρέλαβε μόλις χθες!
 
Εβγαλε από την ντουλάπα το ταγέρ της, τις γόβες της, το φουλάρι της και… Αλήθεια, θα κάνει κρύο αύριο; Δεν είδα τον Καιρό. Ο, μον ντιε, τι να φορέσω; Γούνα ή δερμάτινο; Μπιεν… Θα αποφασίσω το πρωί.
 
Αλόρρρρρ... Να μην ξεχάσω να πάρω τηλέφωνο τον μερ, το δήμαρχο, να του πω ότι θα πάω. Να καλέσει δημοσιογράφους, να φτιάξουν κι ένα Δελτίο. Τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται προβολή να γίνονται παράδειγμα για όλους και όλες… Ντι μιλ γιούρος θα δώσω, μον αμί… Ντι μιλ!

10 χλιάδες ευρώ έδωσε η Ν. Μούσχουρη για τους άστεγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου