Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πράξεις νομοθετικού κενού


Η τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτοντας τη Βουλή και το Σύνταγμα και ακολουθώντας πιστά τα προβλεπόμενα από το μνημόνιο είναι δεδομένη.
Όμως, στο περιθώριο, πέραν των πράξεων που αφορούν ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων μας και των φορολογικών επιβαρύνσεών μας περνούν και ορισμένες πράξεις στήριξης και ενίσχυσης των «φίλων» και των εργολάβων όπως αυτή που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 17 του μήνα περί προσωρινής (έως 31-12-2012) αναστολής της υποχρέωσης των αναδόχων δημοσίων έργων να προσκομίσουν φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή τους!
Με λίγα λόγια, αμνηστεύουν –έστω και προσωρινά- τους εργολάβους που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές ή χρωστούν στην εφορία με το πρόσχημα –ποιο άλλο;- της ανάπτυξης!
Δηλαδή, για την κυβέρνηση, ανάπτυξη λογίζεται η επιχειρηματικότητα εις βάρος της νομιμότητας… Διότι, ποιος άλλος μπορεί να πάρει χρήματα από το δημόσιο τη στιγμή που χρωστάει έστω και ένα ευρώ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου