Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τσάτρα-Πάχτα και άλλες ιστορίες βίας...


Τα γεγονότα στις Σκουριές με την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας συμφερόντων Μπόμπολα αποκάλυψαν και στους πλέον δύσπιστους το σχέδιο επίθεσης του συστήματος και της κυβέρνησης, μέσω της οποίας εκπροσωπείται, στην αριστερά και στον βασικό εκπρόσωπό της σήμερα, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η αλυσίδα των εμφανώς προετοιμασμένων αντιδράσεων και παρεμβάσεων.
Η αστυνομία εξαπέλυσε πογκρόμ εναντίον των διαμαρτυρόμενων κατοίκων με παραπομπές "υπόπτων" και αφού κατέληξε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορητήρια, συνέλαβε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο με την πρωτοφανή κατηγορία της ηθικής αυτουργίας επειδή συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Το μήνυμα σαφές: όποιος κουνηθεί θα έχει την ίδια τύχη. Και όσο πιο πολύ κουνηθεί τόσο πιο τακτικός επισκέπτης των δικαστηρίων θα γίνει. Νέα κατηγορία συνήθων υπόπτων, οι διαμαρτυρόμενοι, οι διαδηλωτές...
Ταυτόχρονα, το σύστημα συνεπικουρούσε το έργο της ΕΛΑΣ.
Ο πάλαι ποτέ "αμαρτωλός" Χρήστος Πάχτας, υπό την ιδιότητα του δημάρχου Αριστοτέλη, κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή και σήμερα, Δευτέρα, μίλησε για τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στα όρια του δήμου του.
Ομως, ποιος είναι ο Χρήστος Πάχτας; Δεν είναι ο υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, διορισμένος νομάρχης, παλαιότερα, και εμπλεκόμενος το Δεκέμβριο του 2003 στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αλλά και στο σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς το 2004, το οποίο τον εξανάγκασε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού οικονομικών στις 23 Ιανουαρίου 2004; 
Σήμερα, λοιπόν, ανέλαβε και ρόλο υποκατάστατου Κεδίκογλου.
Η επιλογή του από το σύστημα να μιλήσει ως έχων τον πρώτο λόγο (δήμαρχος, γαρ) δεν μοιάζει τόσο τυχαία, αφού παρά τις σκιές του παρελθόντος του εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στη Χαλκιδική. 
Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ ήταν έτοιμα να αναλάβουν το ρόλο του γνωστού ανεμιστήρα που διαχέει τα κόπρανα προς πάσα κατεύθυνση.
Τα κανάλια τους μιλούσαν για "εγκληματική επίθεση" και πρόβαλλαν μόνο δηλώσεις των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις και, φυσικά, του Χρήστου Πάχτα.

Οι εφημερίδες τους με πρωτοσέλιδα και σχεδόν τρομοκρατικούς τίτλους:

Δημοκρατία "Εμπρηστική επίθεση από 50 κομάντος"
Εθνος (υποβαθμίζοντας ελαφρώς το θέμα με μικρότερο τίτλο) "Κόντεψαν να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς"
Τα Νέα "Αφησαν ίχνη οι τραμπούκοι"
κ.ο.κ.
Στο διαδίκτυο, οι ψηφιακοί κονδυλοφόροι τους ανέλαβαν κι αυτοί ευθύς αμέσως εκμεταλλευόμενοι την αμεσότητα των social media, αλλά και τη δυνατότητα της γρήγορης δημοσιοποίησης των απόψεών τους που, ω του θαύματος, ταυτίζονταν!
Πιο φρέσκο παράδειγμα το "πονηρό" άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη (ή Citizen των ερτζιανών) στο protagon.gr υπό τον τίτλο "Πριν τις μάχες" όπου βγάζει πόρισμα ότι επρόκειτο για κάτοικους και δη ομάδες κρούσης κατοίκων που θέλουν να λεηλατήσουν και συνεχίζουν το παράδειγμα της Κερατέας!
Το άρθρο μας δείχνει και το δρόμο που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η κυβερνητική προπαγάνδα. Παραλληλισμός των Σκουριών -ή και ταυτοποίηση- με τα γεγονότα της Κερατέας όπου πάλι υπήρξε καθολική σχεδόν αντίδραση των κατοίκων. Δεν αποκλείεται να δούμε και το σενάριο της διασύνδεσης των δύο τόσο απομακρυσμένων μεταξύ τους περιοχών!
Μένει να δούμε και ποιος δικηγόρος θα εκπροσωπήσει την Ελληνικός Χρυσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου